معرفی رشته مهندسی عمران و توضیحاتی در مورد آن
معرفی رشته مهندسی عمران یکی از رشته های پرطرفدار زیر گروه رشته ریاضی و فیزیک می باشد که از رشته های دانشگاهی که خیلی در بازار امروز در صنعت ساخت و ساز فعال بوده و از رشته های پردرآمد دانشگاهی می باشد.
مهنسی عمران چگونه رشته ای است؟
مهندس عمران به کسی گفته میشود که پس از گذراندن تحصیلات دانشگاهیی و گرفتن مدرک آن توانایی انجام محاسبات برای سازه ها و بارهای وارده بر سدها، ساختمانها و … را داشته باشد که در حوزه های مختلفی همچون : پیمان کاری، مشاوره و نظارت، سد سازی، پل سازی و …فعالیت کنند. البته ناگفته نماند همین شغلها منوط به گرفتن مهر نظام مهندسی از سازمانهای مربوطه می باشد.
تفاوت رشته عمران با معماری ؟
سوالی که در ابتدای انتخاب رشته در ذهن دانش آموزان شکل می گیرد این است که تفاوت ین دو رشته در چی می باشد؟ یا کدام رشته را انتخاب کنیم ؟ و … ما توضیح کوتاهی در این باب ارائه می دهیم برای شناخت هر چه بیشتر شما از این دو رشته
رشته معماری ترکیبی از زیبایی و هنر و سازه می باشد و کسی که وارد رشته معماری میشود دارای روحیه لطیف هنری و در کنار آن شناخت سازه و مقاومت های مختلف آن مباشد و باید در رشته خود به خوبی توانایی ترکیب هنر و مسائل فنی را داشته باشند.
رشته مهندسی عمران برعکس رشته معماری بیشتر با شناخت مسائل فنی و سازه و انواع آنها و نحوه انتقال بارهای سازه و پیدا کردن راه حلهایی برای مهار کردن نیروهای وارده بر سازه باشند. و همچنین رشته مهندسی عمران از درجه سختی میتوان گفت یکی از رشته های سخت دانشگاهی میباشد ولی در صورت مسلط شدن به این رشته میتوان به کسب درآمد خوبی هم رسید.
گرایش های مهندسی عمران در دانشگاه
- مهندس عمران گرایش عمران
- مهندس عمران گرایش نقشه برداری
- مهندس عمران گرایش آب
مقطع کارشناسی عمران به مدت 4 سال زمان میبرد دانشجویان باید طی این مدت 140 واحد درسی را سپری کنند .
وظایف یک مهندس عمران
محابه و اجراهای سازه ها ازجمله : سازه مسکونی، اداری و تجاری، سدها، ساختمانهای بتنی آجری و بتنی و … و شناخت انواع سیستم های ساختمانی و جرا و پیاده سازی آنها با بالاترین کیفیت آنها.مهندس عمران باید توانایی تعامل بین سه عمل مهم : زیبایی بنا، استحکام بنا، و مقرون به صرفه بودن را با بهترین شکل داشته باشد.
- اتوکد
- مایکروسافت اکسل
- HEC-RAS
- ETABS
- Bluebeam Revu
- Revit
و ….